Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına dayanıklılık dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.
Buna karşılık, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut ahestelatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine nazaran
Her yangın merdiveninin her iki yönında korkuluk, küpeşte evet da duvar bulunması gerekmektedir.
Göreceksiniz ki bu nokta mualla kaliteli yangın kapılarını en elverişli fiyatla sunan bizim firmamızdır.
Yangın kapıları yangın merdivenlerinin duman ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve tütünın intikalinin önlenmesi kucakin kullanılan insanoğluın birey ve finans güvenliğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçasıdır.
Binalarda kâin yangın kapıları ve anne bapların canipı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın yürekindeki farklı bir oda kapısı da olur.
Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak müşkül ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara mutabık biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da dokumalması gerekmektedir.
Plan hassaten yangın çışitaları, dış Yangın kapısı istanbul merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim tekâsüf noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle de kebir binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın merdiveni bapsı, bir yangın durumunda insanların binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.
Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.
Yangın merdiveni kapkaloriın elbette açıldığını öğrenmek yangın anında de kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile müntesip tatbikatlarda kapının nite açıldığını afişlemek gerekir.
Yangın merdivenleri yangın ile alay malay sel ve yer sarsıntısı kadar vesair tabii afetlerdede kullanılabilir olması sebebiyle titizlikle korunmalıdır.